Om MiNensemblet

MiNensemblet er "et ensemble som folk bør gå mann av huse for å oppleve" (Helgeland Arbeiderblad).

Kvalitet, allsidighet og spennvidde gjør ensemblets konserter til en unik opplevelse og har ført til et stort og godt publikum.

Repertoaret har dynamikk og bredde, som spenner fra tidlig musikk til samtidsmusikk. Basen er Narvik, og musikerne reiser på turneer først og fremst i Nordland fylke, men også i resten av Norge og i utlandet.

MiNensemblet i Lokstall 1 - Klikk for stort bildeMiNensemblet i Lokstall 1 Grethe Einarsen

De senere årene har ensemblet gjort seg bemerket  med flere CD innspillinger, og har samarbeidet med  kjente artister som Bjørn Andor Drage, Arvid Engegård, Ole Paus, Arve Tellefsen, Mary Utiger, Bobby McFerrin m fl.

Musikerne medvirker dessuten i større musikkproduksjoner i samarbeid med lokale krefter, distriktsmusikere og andre landsdelsmusikere.

MiNensemblet er en del av Landsdelsmusikerordningen i Nord-Norge (LiNN). LiNNs motto er "Store opplevelser på små steder". Landsdelsmusikernes varemerke er kvalitet, mangfold og mobilitet.  Musikerne har reist til hver minste kommune for å spille konserter og stimulere det lokale musikkliv. De har vært en viktig faktor i den utrolige veksten i kulturlivet i Nord-Norge i denne perioden. Etter murens fall i 1989 er også samarbeidet med Russland i Barentsregionen blitt et viktig satsingsområde.

Ensemblet har helt siden oppstarten i 1992 holdt en særlig høy profil for å fremme samtidsmusikk. De har samarbeidet nært med mange komponister og jevnlig bestilt verk av disse. De siste årene har fremføring av tidlig musikk på periodiske instrumenter, deriblant ensemblets eget hammerklaver, også vært et satsingsområde. Konsertserien "Mest Mozart" som ble startet av daværende kunstnerisk leder, fiolinisten Arvid Engegård, er fremdeles meget populær. Karakteristisk for MiNensemblet er likevel musikernes allsidighet og nysgjerrighet innen stadig nye uttrykksmåter og -former.

MiNensemblet har blitt mottatt med begeistring av publikum og kritikere i både inn- og utland. I november 2005 var de på en svært vellykket Europa-turné med konserter i Oslo, København, Praha og Milano. Etter ensemblets konsert i Oslo, skrev Ballades Magnus Andersson bl.a. følgende: "(...) Gjennom rå og kompromissløs fremdrift tok MiNensemblet fullstendig pusten fra publikum."  Ensemblet har også besøkt Russland flere ganger i de siste årene og gitt konserter i St Petersburg og i Nordlands vennskapsregion Leningrad fylke.

Fant du det du lette etter?

Redaktør: Geir Johnsen | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS

Dagens fakta

 
  Visste du at vår fantastiske cellist Hans Urban Andersson, også har spilt sammen med Stan Getz?
    Dagens fakta
Login for redigering